Companii

Cel mai mare producător chinez de turbine eoliene vrea să înceapă producţia în Bucureşti, la Faur

Cel mai mare producător chinez de turbine eoliene vrea să înceapă producţia în Bucureşti, la Faur

Deşi parcurile eoline au atras investiţii masive, puţine din componente sunt fabricate în România. Foto Silviu Matei

Autor: Liviu Iancu

23.01.2013, 00:06 1425

Grupul chinez Sinovel, cel mai mare producător chinez din domeniul eolian şi numărul doi mondial, intenţionează să intre într-un parteneriat cu uzinele Faur (simbol bursier FAU), deţinute de fraţii Emil şi Marius Cristescu, şi să înceapă producţia de turbine eoliene la Bucureşti.

"Recent, o misiune a Departamentului Afa­ceri Internaţionale a grupului chinez Sinovel a vizitat firma bucureşteană Faur. Cu acest prilej au avut loc discuţii cu managementul societăţii privind realizarea unor proiecte în domeniul energetic, în par­teneriat cu firma bucureşteană", potrivit unui comunicat al Camerei de Comerţ.

Directorul general al Faur, Mariana Hristea, a declarat că firma chineză intenţiona să deschidă o fabrică. Vizitând Faur, chinezii au decis să producă în uzina bucureşteană.

"Vor să producă în fabrica noastră pentru că au constatat că avem capacitatea necesară. Dacă perfectăm contractul cu ei vom face investiţii importante şi vom cumpăra linii de producţie noi", a spus Hristea.

Ea a afirmat că negocierile sunt în derulare, iar un contract cu firma din China ar putea fi sem­nat în următoarele luni.

"Vor produce în parteneriat cu noi turbine eoliene. Ei vor veni cu know-how-ul, iar noi cu capacităţile de producţie", a mai spus Hristea.

Grupul Sinovel operează în România două proiecte de capacitate medie şi intenţionează să-şi continue dezvoltarea prin construcţia de parcuri eoliene.

Acţiunile companiei Faur se tranzacţio­nea­ză pe bursa de la Bucureşti, la categoria nelis­tate. Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile Faur a fost încheiată luni, 21 ianuarie, la un preţ de 5 lei/titlu. La această cotaţie, capitalizarea companiei este de 108,3 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO