Companii

Cel mai mare trader de energie merge spre afaceri de 700 mil. euro

Augustin Oancea, proprietarul Tinmar Ind

Augustin Oancea, proprietarul Tinmar Ind

Autor: Roxana Petrescu

03.12.2015, 00:07 63654

Estimarea de 650 de milioane de euro pentru finalul acestui an s-a dovedit a fi „pru­dentă“ pentru Tinmar Ind, cel mai mare trader privat de energie din România.

După o creştere de peste 50% în primele şase luni ale anului, com­pania controlată de Au­gustin Oancea, un discret om de afaceri din Câm­pina, crede că va ajunge la 700 de milioane de euro.

În 2007, anul în care Timar Ind a intrat în piaţa de energie, compania avea un business de 15 milioane de euro. Tinmar Ind este a do­ua cea mai mare afacere con­trolată de un antre­pre­nor român, după reţeaua de bricolaj Dedeman, deţinută de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl.

WikiZF: Profilul companiei Tinmar Ind

Vedeţi AICI cine este Augustin Oancea

Potrivit datelor furnizate de companie, în primele şase luni ale anului cifra de afaceri a Tinmar Ind a ajuns la 1,56 de miliarde de lei, în creştere cu 51,5% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Datele de la Registrul Comerţului arată totuşi că profitul companiei s-a diminuat comparativ cu primele şase luni ale anului trecut, de la circa 39,5 milioane de lei la 25,6 milioane de lei.

„Creşterea cifrei de afaceri a fost generată de creşterea cantităţilor tranzacţionate pe toate liniile de business, respectiv energie electrică, gaz şi produse petroliere“, spune George Voicu, director de furnizare în cadrul Tinmar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO