Companii

Cel mai nou pariu al antreprenorilor români: berea artizanală. Peste 15 antreprenori speră să se îmbogăţească din pofta românilor pentru bere

Cel mai nou pariu al antreprenorilor români: berea artizanală. Peste 15 antreprenori speră să se îmbogăţească din pofta românilor pentru bere
22.07.2017, 09:00 418

Mai bine de 15 microberării au luat naştere în ultimii ani, cele mai multe fiind situate în Capitală şi în vestul României, arată o analiză a ZF. Astfel, nume precum Cazino, Gaura Neagră, Capra Noastră sau Oriel Beer au intrat pe lista unor beri artizanale mult mai cunoscute precum Ground Zero, Zăganu, Sikaru sau Nemţeana pariind pe faptul că românii îşi doresc să încerce şi altfel de produse. Berea artizanală înseamnă capacitate mică de producţie, adică sub 5.000 de hectolitri pe an, conform datelor furnizate de Laurenţiu Bănescu, care împreună cu Alexandru Geamănu au creat brandul Zăganu.  A doua condiţie ca berea să fie artizanală este să ai o reţetă proprie, originală. În total, în România funcţionează circa 30 de fabrici de bere. Astfel, microberăriile reprezintă mai mult de jumătate din totalul fabricilor de bere din România. Mădălina Panaete

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO