Companii

Cel mai puternic jucător român din construcţii face un depozit de 20 mil. € pentru Lidl

Raul Doicescu

Raul Doicescu

Autor: Cristina Roşca

14.01.2016, 00:07 2912

Compania Bog’Art, cel mai mare constructor cu acţionariat local, deţinut de antreprenorul Raul Doicescu, va dezvolta cel de-al patrulea depozit logistic al nemţilor de la Lidl în România, o investiţie de 20 mil. euro în Lugoj, judeţul Timiş.

„Ritmul rapid de extindere a companiei şi necesitatea aprovizionării zonei de sud-vest a României au impus dezvoltarea acestui proiect pentru care am ales serviciile unei firme româneşti, cu expertiză în construcţii de o ase­me­nea anvergură“, a declarat Sergiu Fală, director na­ţio­nal de expansiune şi servicii centrale, membru în Consiliul de Conducere Lidl România.

Spre deosebire de alte mari firme locale de construcţii, care fac afaceri în special din contractele încheiate cu sta­tul, firma Bog’Art a avut de-a lungul timpului în principal proiecte în mediul privat. Bog’Art a fost al doilea cel mai ma­re constructor local după cifra de afaceri din 2014, ulti­mul an pentru care există date publice. Cel mai mare con­structor după cifra de afaceri din 2014 este grupul austriac Strabag.

Compania Bog’Art, care a ri­di­cat mai multe clădiri de birouri în Bu­cu­reşti şi care a finalizat în 2015 lu­crările la centrul comercial Mega Mall din Capitală, a devenit al doilea cel mai mare constructor de pe plan local, cu afaceri de 585 mil. lei şi un profit net de 4 mil. lei în 2014. Bog’Art a realizat mai multe pro­iecte de construc­ţii precum: noul ter­­­minal al Aero­por­tului Otopeni, Platinum Business & Convention Cen­ter, mallul Băneasa Shop­­ping City sau noua am­basadă a SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO