Companii

Cel mai rapid tren din lume prinde 600 km pe oră, în România există locomotive care „pe hârtie“ ajung la 200 km/oră, dar infrastructura nu le permite

Trenul  L0 Series Maglev, cel mai rapid tren din lume care se află în Japonia.

Trenul L0 Series Maglev, cel mai rapid tren din lume care se află în Japonia.

Autor: Miruna Diaconu

16.10.2021, 15:00 49784

♦ Compania de transport feroviar de călători Astra Trans Carpatic deţine în flota sa un tren care circulă pe ruta Bucureşti – Arad şi poate prinde o viteză de 200 km pe oră, însă infrastructura nu îi permite să poată circula atât de repede.

Cel mai rapid tren din lume poate ajunge la o viteză de 602 kilometri pe oră şi este vorba despre un tren din Japonia, ţară cunoscută pentru infrastructura feroviară modernă, conform unei analize a Visual Capitalist. România nu se poate lăuda cu astfel de cifre, însă deţine un tren care poate prinde 200 de kilometri pe oră, dar infrastructura îl obligă să pună frână.

Compania de transport feroviar de călători Astra Trans Carpatic deţine în flota sa un tren care circulă în prezent pe ruta Bucureşti – Arad şi poate prinde o viteză de 200 de kilometri pe oră. Compania a fost înfiinţată în 2014, fiind un operator privat, şi se poate lăuda cu locomotive şi vagoane la standarde înalte, însă infrastructura locală nu îi permite să îşi folosească trenurile la capacitate maximă. Infrastructura locală permite o viteză în jur de 60 de kilometri pe oră în cazul trenurilor de călători, însă acest lucru e relativ, având în vedere că există multe porţiuni de cale ferată unde sunt restricţii, astfel că viteza scade în acest caz şi mai mult.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO