Companii

Cel mai mare business din comerţul cu energie, Getica 95, cu afaceri de 1,5 mld lei şi un profit de 81 mil. lei în 2020, a intrat oficial în zodia insolvenţei. Banca Transilvania şi City Insurance, printre creditori

Cel mai mare business din comerţul cu energie, Getica...

Autor: Roxana Petrescu

05.07.2021, 11:10 683

Tribunalul din Buzău a admis la începutul acestei luni cererea de intrare în insolvenţă a Getica 95, liderul comerţului cu energie, un business de 1,5 miliarde de lei deţinut de omul de afaceri Viorel Tudose.

Deschiderea procedurii de insol­venţă pentru compania care în ia­nuarie 2021 a devenit cel mai mare furnizor de energie din piaţa concu­renţială a fost cerută de Banca Tran­sil­vania şi de alte trei companii Vis Solaris, Elisolar şi Flavus In­vestiţii.

Pe lista creditorilor se află şi City Insurance, liderul pieţei asigurărilor, companie aflată la rândul ei într-o situaţie extrem de delicată. Cu sub­scrieri de peste 2 miliarde de lei în 2020, City Insurance a fost recent sancţionată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) cu o amendă de peste 2,9 mil. lei, în timp ce întregul management este sus­pen­dat şi sancţionat cu amenzi de 1 mil. lei pentru fiecare membru, atât al directoratului, cât şi al consiliului de supraveghere. Sancţiunile au venit după ce City Insurance nu a luat măsurile necesare pentru gestionarea deficitului de lichiditate în care se afla compania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO