Companii

Cele mai importante evenimente din industria alimentară şi a băuturilor în 2019

Cele mai importante evenimente din industria alimentară...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

10.12.2019, 00:07 254

Anul 2019 a adus per total o încetinire a consumului în general în România, însă industria băuturilor şi a produselor alimentare continuă să fie efervescentă, pe piaţă anunţându-se noi investiţii şi lansări de produse. De asemenea, anul 2019 a adus cu sine şi multe schimbări de manageri, mulţi români fiind promovaţi pe alte pieţe.

De exemplu, Cornel Cărămizaru de la FrieslandCampina conduce acum businessurile producătorului din Spania şi Portugalia. De asemenea, 2019 a adus cu sine mai multe tranzacţii, deşi nu la fel de mari ca cele din 2018.

Gigantul anglo-olandez Unilever, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa locală de FMCG, a preluat un pachet de 75% din Good People, societatea din spatele brandului FruFru, iar Alexandrion Group, cel mai mare producător de băuturi spirtoase, a preluat un distribuitor din Cipru. Totodată, producători precum Romaqua Group, care deţine Borsec, Aquatique şi Albacher, şi Maspex România, producătorul sucurilor Tymbark, au anunţat investiţii importante anul acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO