Companii

Cele mai mari 10 magazine din mallul Sun Plaza vin pentru prima data in sudul Capitalei

Cele mai mari 10 magazine din mallul Sun Plaza vin pentru prima data in sudul Capitalei
18.02.2010, 23:30 545

Sun Plaza, cel mai mare proiect de mall din Capitala, dezvoltatin urma unei investitii de 200 de milioane de euro, va aduce in 25februarie, cand este programata deschiderea, noutati semnificativein ceea ce priveste chiriasii doar pentru zona de sud aorasului.
Cea mai mare parte a chiriasilor Sun Plaza au deja magazine inRomania, tinand cont ca perspectivele de extindere a retailuluisunt scazute in acest an, iar intrarile pe piata locala aproapeinghetate.
Deschiderea Baneasa Shopping City a adus cateva zeci de brandurinoi in Romania, in Liberty Center a fost inaugurat primul patinoaracoperit intr-un centru comercial, in timp ce AFI Palace Cotrocenia adus prima sala de cinematograf IMAX.
Sun Plaza vine in schimb cu zece magazine, cele mai mari, care nusunt prezente in niciunul dintre cele trei centre comerciale directconcurente - Vitantis, Grand Arena si City Mall.
"Singura posibilitate de a intra branduri noi in Romania estepractic prin intermediul celor care detin astazi francize aici si,in ciuda unui 2009 dificil, si-au mentinut o pozitie buna. Pentruanul acesta au fost programate extinderi ale companiilor mari simijlocii, chiar daca proiectele lor se aproba mult mai greu in 2010in structurile de conducere. In Sun Plaza, cei mai multi retailerisunt companii prezente deja de ani buni pe piata", a declarat IlanLaufer, directorul general al companiei de consultanta imobiliaraRetail Group.
Noutatea? Accesul direct de la metrou si faptul ca retailerii Cora,Mobexpert, Inditex, C&A sau BauMax intra pentru prima dataintr-un centru comercial din sudul Capitalei, acoperind o zona cuaproximativ 400.000 de locuitori.
Cei mai mari retaileri de imbracaminte din centrul comercial SunPlaza sunt Inditex, care a preluat aproape 3.000 de metri patratipentru patru din cele sapte branduri pe care le detine in Romania(Zara, Bershka, Pull& Bear si Stradivarius), C&A, NewYorker, Marks & Spencer si Debenhams, fiecare ocupand spatiiintre 1.000 de metri patrati si 2.000 de metri patrati.
"Avem avantajul de a vedea pe factura cat de des livram insectoarele 4 si 5. Celelalte magazine din Bucuresti vand destul deputin in aceste sectoare, ceea ce ma face sa sper ca vom vinde maimult cu acest magazin", spune Dan Sucu, presedintele grupuluiMobexpert, care admite ca deocamdata vorbeste mai mult despre"sperante" si mai putin despre "certitudini".
Cu 80.000 de metri patrati, suprafata inchiriabila, Sun Plaza vadeveni cel mai mare mall din tara, depasind centre comercialeprecum AFI Palace Cotroceni sau Baneasa Shopping City.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO