Companii

Cele mai vândute 5 branduri de condimente, de pe o piaţă de 50 mil. euro, au în spate acţionari germani, austrieci şi americani

Cele mai vândute 5 branduri de condimente, de pe o...

Autor: Florentina Niţu

02.12.2022, 18:00 485

♦ Pe piaţa locală sunt şi companii de condimente dezvoltate de antreprenori români, cum ar fi Ion Moş sau Pirifan Distribution, dar brandurile lor nu sunt între primele cinci în 2021.

Vânzările de mirodenii şi condimente au fost în 2021 de 227 de milioane de lei (aproape 50 mil. euro), iar Fuchs şi Cosmin, branduri deţinute de grupul german Fuchs Gewürze, au avut cele mai mari cote de piaţă, arată datele oferite pentru ZF de compania de cercetare de piaţă şi analiză Euromonitor International.

Fuchs Condimente Ro, cu o cifră de afaceri de 150 milioane de lei (circa 30 mil. euro) face parte din Grupul Fuchs, fondat în 1952 de către Dieter Fuchs. Compania are în portofoliu branduri precum Fuchs, Cosmin, Alex, Mirodenia, V6BBQ, Bio Wagner sau Ubena. Gama de condimentele Cosmin este produsă la o fabrică din Curtea de Argeş, potrivit datelor de pe site-ul companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO