Companii

Cemacon, Daw Benţa, Elis Pavaje, Florea Grup, Soceram sunt câteva companii din fabricarea de materiale de construcţii care au ales să investească în noi unităţi de producţie, anunţând în ultimele luni că vor pune pe piaţă fabrici de la zero sau noi linii de producţie

Cemacon, Daw Benţa, Elis Pavaje, Florea Grup, Soceram...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

04.04.2022, 19:45 987

♦ Sincopele în aprovizionare şi costurile mari cu transportul aduc producţia de materiale de construcţii mai aproape. Producătorii investesc în fabrici acasă.

Dificultăţile de aprovizio­nare, sincopele în lanţurile de furnizare, costurile tot mai mari cu transportul au determinat companiile locale din construcţii să ia în calcul investiţii în fabrici mai aproape de „casă“, în România sau în împrejurimi, pentru a avea materiile prime şi marfa necesară la îndemână. Companiile de profil, dar nu numai ele, s-au confruntat din plin în ultimii doi ani cu probleme de aprovizionare, mai întâi din cauza pandemiei, iar mai recent şi din cauza conflictului din Ucraina.

Cemacon, Daw Benţa, Elis Pavaje, Florea Grup, Soceram sunt câteva companii din fabricarea de materiale de construcţii care au ales să investească în noi unităţi de producţie, anunţând în ultimele luni că vor pune pe piaţă fabrici de la zero sau noi linii de producţie. Se observă aşadar că este vorba doar despre fabrici anunţate de companii cu acţionariat local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO