Companii

Centrofarm iese din malluri pentru a face loc lanţului Help Net

Centrofarm iese din malluri pentru a face loc lanţului...

Autor: Corina Mirea

22.10.2015, 00:07 2132
Un document publicat pe site-ul Consiliului Concurenţei arată pentru prima dată că miza principală în tranzacţia dintre Help Net (Ovidiu Buluc) şi Centrofarm (Alain Bonte) a fost intrarea agre­sivă a Help Net în cen­trele comerciale.

Tranzacţia, anunţa­tă la începutul acestei luni a im­plicat prelua­rea de că­tre Help Net a 19 far­macii Centro­farm, dintre care 11 sunt în mal­luri precum AFI sau Iulius Mall şi  în galerii comer­cia­le ale hiper­mar­ke­tu­rilor  Auchan, Cora sau Carrefour.

„Modelul de business al Centro­farm a fost preponderent în centre co­mer­ciale, iar din acest motiv ma­jo­ri­ta­tea farmaciilor Centrofarm pe care Help Net s-a angajat să le preia sunt am­plasate în aceste locaţii“, au preci­zat pentru ZF repre­zentanţii Help Net.

Help Net bifează astfel cea mai agresivă ex­pansiune din piaţă din ultimii ani şi cel mai mare atac făcut de o re­ţea de farmacii pe seg­men­tul cen­trelor co­mer­ciale, într-o in­dus­trie care valorează circa 11 miliarde de lei. 

Help Net avea anul tre­cut o reţea de 170 de far­ma­cii, astfel că achiziţia farma­ci­ilor Centrofarm duce lanţul mai aproape de 200 de unităţi. Cel mai mare jucător de pe piaţă este Catena, cu peste 500 de farmacii, un brand con­struit de antreprenoarea Anca Vlad.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO