Companii

Centrul comercial Militari Shopping Center valorează 68 de milioane de euro

Centrul comercial Militari Shopping Center valorează 68...

Autor: Anca Dumitrescu

18.08.2014, 00:00 460

Veniturile nete ale Atrium European Real Estate din închirierea centrului comercial Militari Shopping Center din Capitală au scăzut în primul semestru cu 12,3%, la 3 milioane de euro, din cauza dificultăţilor cu care s-a confruntat compania de bricolaj Praktiker, unul dintre cei mai mari chiriaşi. În raportul publicat joi de companie pentru primul semestru se arată că scăderea veniturilor nete în termeni comparabili obţinute în România, dar şi în Polonia, a fost determinată de problemele cu care s-au confruntat chiriaşii din domeniul do-it-yourself, cu toate că impactul a fost atenuat de creşterea eficienţei prin îmbunătăţirea mixului de chiriaşi. Grupul german Praktiker a intrat anul trecut în insolvenţă, în condiţiile în care în ultimii ani s-a confruntat cu dificultăţi. În acest an, Praktiker a vândut operaţiunile de pe piaţa locală firmei Search Chemicals, înregistrată în Constanţa, deţinută de omul de afaceri turc Omer Susli.

Omul de afaceri a declarat după preluarea celor 27 de magazine Praktiker, majoritatea funcţionând în spaţii închiriate, că toate contractele vor fi renegociate. Valoarea de piaţă a Militari Shopping Center, cu o suprafaţă închiriabilă de 54.100 metri pătraţi, a crescut în primul semestru cu 849.000 de euro, la 68 mil. euro, se arată în raport. Randamentul centrului comercial este estimat la 9,1%, în stagnare, iar gradul de ocupare este de 100%. Atrium European Real Estate a achiziţionat în 2004 prima fază a proiectului din Militari, dezvoltat de compania belgiană Liebrecht&wooD. Pentru extindere, finalizată în martie 2009, compania a anunţat că a alocat 67 mil. euro. Compania mai deţine în România terenuri în Arad şi Constanţa, unde intenţiona să dezvolte parcuri de retail. Atrium European Real Estate operează în mai multe ţări din regiune, în principal Polonia, Cehia, Slovacia, Rusia, Ungaria şi România, unde deţine 153 de active, cu o suprafaţă de 1,3 mil. metri pătraţi, evaluate la aproape 2,5 mld. euro. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO