Companii

Centrul Medical Unirea va investi peste 30 mil. € in doua spitale de nisa

Centrul Medical Unirea va investi peste 30 mil. € in doua spitale de nisa

Wargha Enayati, actionar majoritar al CMU: In urmatoarele trei luni vom incepe constructiile pentru un spital privat de nisa in nordul Bucurestiului. Investitiile vor fi de circa 8 milioane de euro si vor proveni din fonduri ale actionarilor sau credite.

10.05.2009, 19:53 20
Centrul Medical Unirea (CMU), unul dintre principalii jucatori pe piata serviciilor medicale private, va investi 8 mil. euro in acest an intr-un spital privat de nisa, iar in 2010 va merge pe o investitie de 25 mil. euro intr-o unitate de mari dimensiuni cu „mai multe nise la un loc", potrivit lui Wargha Enayati care detine pachetul majoritar de actiuni al CMU.
Enayati nu a dorit sa precizeze pe ce nise vor activa cele doua spitale.
„In urmatoarele trei luni vom incepe constructiile pentru un spital privat de nisa in nordul Bucurestiului. Investitiile vor fi de circa 8 milioane de euro si vor proveni din fonduri ale actionarilor sau credite", a mai spus Wargha Enayati.
Un alt actionar al retelei de clinici mai este si fondul de investitii 3i.
Totodata, pana la mijlocul lunii iunie compania va deschide 5 noi clinici, parte a unui program de investitii demarat in 2007 care totalizeaza 20 mil. euro.
„Un alt proiect din 2010 se refera un spital cu mai multe nise la un loc, care va necesita investitii de 25 de milioane de euro", a mai spus Enayati.
Unul dintre cele mai recente proiecte ale CMU a fost o maternitate privata in nordul Bucurestiului, care a costat aproximativ 5,5 mil. euro si care a fost deschisa in decembrie anul trecut. Tot anul trecut, CMU a fost implicat in doua achizitii, Centrul Medical Motilor din Cluj-Napoca, pentru 0,5 mil. euro si clinicile Avamedica din Constanta.
„Numarul de angajati s-a dublat anul trecut pana la aproximativ 500 de oameni. In cadrul spitalului vor lucra alte 50 de persoane", mai spune seful CMU.
Compania estimeaza pentru 2009 o cifra de afaceri de 16,5 mil. euro, in crestere cu 50% comparativ cu rezultatele din 2008. Avansul cifrei de afaceri se bazeaza pe investitiile care au fost derulate anul trecut precum si pe cele care urmeaza sa fie finalizate in 2009, dar si pe cresterea preconizata de pe segmentul abonamentelor. La nivelul economiei se estimeaza ca piata serviciilor medicale private se numara printre cele mai putin afectate de criza economica, iar rezultatele din primele trei luni arata cresteri de doua cifre pentru majoritatea jucatorilor.
In primele trei luni ale acestui an, compania a avut afaceri de 14 mil. lei (3,4 mil. euro), in crestere cu 61% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Rezultatele din aceasta perioada au fost impulsionate de clienti noi precum Codecs, Techteam, Leo Burnett, TNT, Eurisko, Tempo Advertising, Cosmote, Germanos, Astra, Asesoft.
Piata serviciilor medicale private este estimata la peste 400 mil. euro anul acesta, principalii jucatori fiind MedLife, Medicover, Romar, Medsana, Centrul Medical Unirea, Gral.
Dintre spitalele private din Capitala, singurele unitati de mari dimensiuni sunt Euroclinic si Life Memorial Hospital.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO