Companii

Centrul Vechi din Capitală iese din pandemie: Hotelul Autograph Collection, dezvoltat de un grup lituanian în clădirea fostei bănci Marmorosch-Blank, intră în vară în circuitul turistic cu o capacitate de 217 camere

Centrul Vechi din Capitală iese din pandemie: Hotelul...

Autor: Miruna Diaconu

27.05.2021, 00:05 12833

Grupul lituanian Apex Alliance va finaliza vara aceasta investiţia de 42 milioane euro prin care fosta bancă Marmorosch-Blank a fost transformată într-un hotel sub brandul Autograph Collection. Hotelul din Centrul Vechi din Bucureşti este primul din România care se alătură brand-ului Autograph Collection Hotels, din portofoliul Marriot International.

Fosta bancă Marmorosch-Blank este cea de-a cincea investiţie a lituanienilor în România. Apex Alliance Hotel Management operează cinci hoteluri în Bucureşti, cu o capacitate totală de peste 1.000 de camere. Acestea sunt Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, Hilton Garden Inn Bucharest Airport, Courtyard Bucharest Floreasca, Moxy Bucharest Old Town şi The Marmorosch Bucharest. Grupul a investit circa 120 de milioane euro până în prezent în proprietăţile hoteliere din România.

„Un proiect interesant şi important intră în portofoliul Apex Alliance. Marmorosch Bucharest, Autograph Collection a fost un proiect de anvergură. Unicitatea clădirii a necesitat ajutorul artizanilor locali şi specialiştilor în restaurări, transformând-o într-un simbol al The Golden Age. În parteneriat cu Marriott International am construit aici un hotel cu o identitate unică. Marmorosch Bucharest va defini în continuare amprenta noastră, în dezvoltare, în industria de ospitalitate premium din România”, a declarat Gerhard Erasmus, CEO al Apex Alliance Hotel Management.

Tranformarea fostei bănci în hotel a presupus o investiţie de 42 milioane euro, iar lucrările au durat trei ani. Clădirea are statut de monument istoric, astfel că etapele de consolidare şi conservare a lucrărilor au fost făcute cu o mai mare atenţie faţă de cazul unei clădiri care nu deţine un astfel de statut.

Marmorosch Bucharest are un total de 217 camere, un restaraunt şi un bar care au o capacitate cumulată de aproape 200 de persoane. De asemenea, un alt bar a fost amenajat în seiful autentic al fostei bănci. Pe lângă acestea, hotelul va avea şi un centru spa şi patru săli de conferinţă cu o capacitate totală de peste 230 de persoane.

Apex Alliance Hotel Management este un operator litualian independent, care dezvoltă parteneriate de management hotelier pe termen lung cu investitori instituţionali, proprietari sau fonduri de investiţii, pentru hoteluri deja funcţionale sau în faza de investiţie. 

În 2019, Bucureştiul a fost cel mai vizitat oraş din România, atât de turiştii străini, cât şi de cei români, care au venit într-un număr de peste 2 milioane, însă pandemia a detronat Capitala, poziţionând-o pe locul al treilea. Totodată, Capitala are cea mai dezvoltată infrastructură hotelieră din ţară, fiind cele mai multe hoteluri de patru şi cinci stele în Bucureşti

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO