CEO şi acţionar Moncler: Circa 20% din producţia noastră globală este astăzi realizată în România

Secțiune susținută de Medlife Logo

7 aug 2018 Autor: Cristina Rosca

Gigantul italian de modă de lux Moncler, cunoscut pentru gecile sale cu puf al căror preţ poate sări de 1.000 de euro, deţine în România la Bacău o fabrică cu 900 de salariaţi. Aceasta este singura fabrică deţinută de gigantul italian în afara graniţelor ţării-mamă, iar italienii spun că planurile lor pentru România nu se opresc aici, ei dorind să transforme piaţa locală într-un centru internaţional de producţie şi dezvoltare. „În acest moment, aproximativ 20% din producţia globală a Moncler este realizată în România. Fabrica din Bacău este singura unitate de producţie din afara Italiei deţinută de Moncler. Această fabrică a consolidat importanţa strategică a României pentru grup, ca prima fază a unui proiect, care integrează o parte din producţia grupului şi creează o platformă industrială puternică în ţară“, spune Remo Ruffini, CEO şi acţionar Moncler într-un interviu acordat ZF. Centrul operaţiunilor Moncler se află în nordul Italiei, la Trebaseleghe, în provincia Padova. În România Moncler a achiziţionat două fabrici în judeţul Bacău - Dialma, în Sărata şi Sonoma, în Bacău. Pentru a eficientiza operaţiunile, grupul a decis să o închidă pe prima, păstrând însă toţi angajaţii care au fost mutaţi în cea de-a doua facilitate de producţie din Bacău. „Având un număr semnificativ de salariaţi, suntem unul dintre marii angajatori din judeţul Bacău. La nivelul lunii decembrie 2017 aveam în jur de 900 de angajaţi. Intenţionăm să creştem în continuare numărul angajaţilor cu personal calificat (...).“

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.08.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
moncler
, romania
, productie
, actionari
, ceo
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide