Companii

CEO-ul Nike Mark Parker va renunţa la funcţie anul viitor

CEO-ul Nike Mark Parker va renunţa la funcţie anul viitor

Autor: Laura Albu, Mediafax

23.10.2019, 13:09 102

Producătorul de echipament sportiv Nike a anunţat că directorul executiv Mark Parker va renunţa la poziţia de conducere, anul viitor, la doar câteva săptămâni după ce proiectul Oregon al companiei a fost închis, transmite BBC.

Parker este preşedinte executiv al Nike din ianuarie şi va fi înlocuit de John Donahoe.

Proiectul Oregon al Nike, grupul de pregătire pentru atleţi, a fost închis de Nike în urma recentei interdicţii de a antrena a fondatorului Alberto Salazar, găsit vinovat de dopaj. Parker a fost de partea lui Salazar şi a adăugat că Nike îl va susţine în orice recurs.

Compania a comunicat că Parker va "conduce în continuare consiliul de administraţie şi va colabora strâns cu Donahoe şi cu echipa de conducere". Pe 11 octombrie, Nike a publicat o declaraţie în care spunea că situaţia lui Salazar a devenit „o povară nedreaptă” pentru sportivii din programul de antrenament de elită.

"Am luat decizia de a renunţa la Proiectul Oregon pentru a permite sportivilor să se concentreze pe nevoile lor de antrenament şi asupra competiţiei. Vom ajuta toţi sportivii noştri în această tranziţie, deoarece aleg antrenamentul potrivit pentru ei", au spus cei de la Nike la acea vreme.

Retragerea lui Salazar a urmat unei anchete de patru ani a Agenţiei Antidoping din SUA şi după doi ani de procese în instanţă. Americanul, în vârstă de 61 de ani, a declarat că va contesta hotărârea, pe care Nike a spus că o va susţine.

Nike a subliniat, de asemenea, concluziile Agenţiei conform cărora medicamentele care îmbunătăţesc performanţa nu au fost utilizate de către sportivii din proiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO