Companii

CEO-ul OMV: Trebuie să revizuim programul de investiţii pentru următorii 2-3 ani. Asta fac toţi competitorii noştri. Marea Neagră rămâne strategică

CEO-ul OMV: Trebuie să revizuim programul de investiţii...

Autor: Roxana Petrescu

06.11.2014, 12:11 490

Gerhard Roiss, CEO-ul grupului petrolier austriac OMV, acţionarul majoritar al Petrom, a declarat azi că pe termen mediu strategia de investiţii a grupului va fi revizuită în lumina scăderii abrupte a preţului petrolului, dar că în continuare focusul grupului va rămâne pe zona de explorare şi producţie.

“Asta fac şi competitorii noştri. Trebuie să revizuim ritmul de investiţii pentru următorii 2-3 ani”, a declarat Gerhard Roiss în cadrul unei conferinţe în care au fost prezentate rezultatele la nouă luni ale grupului petrolier.

David Davies, directorul financiar al grupului OMV, a declarat însă că lucrările de explorare din Marea Neagră, în care Petrom este implicat acum alături de gigantul american ExxonMobil, vor continua.

“Marea Neagră este o investiţie strategică pentru noi. Vom continua”, a spus Davies.

De altfel, şi Petrom a anunţat azi că programul de investiţii pentru 2015 va fi revizuit, dar compania nu a furnizat mai multe detalii. Nici oficialii OMV nu au precizat cu cât s-ar putea reduce investiţiile Petrom. În ultimii ani, Petrom a avut o medie annuală de investiţii de un miliard de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO