Companii

Cereale Colect Distribution, trader de cereale deţinut de familia Mergeani din Tulcea, şi-a dublat cifra de afaceri în doi ani şi se apropie de primul miliard de lei

Cereale Colect Distribution, trader de cereale deţinut...

Autor: Florentina Niţu

31.05.2023, 08:30 264

Cereale Colect Distribution din judeţul Tulcea, business deţinut de antreprenorii români Tase şi Dina Mergeani, a realizat o cifră de afaceri de peste 850 de milioane de lei în 2022, aproape dublu faţă anul 2020, când a avut 430 de milioane de lei, arată datele publice. Cu acest rezultat se apropie de Cerealcom Dolj, al lui Mihai Anghel, care în 2021 a sărit de 1 miliard de lei.

Businessul a crescut puternic în ultimii doi ani, după ce în 2021 reprezentanţii săi anunţau un buget de investiţii de 40 de milioane de lei pentru creşterea capacităţii de depozitare a cerealelor cu 40%, până la 300.000 de tone, mărirea parcului auto şi deschiderea unui punct de lucru în portul Constanţa, cât şi a unei baze pentru achiziţii în zona Moldovei.

Avantajul unui punct de lucru în portul Constanţa este evident, chiar şi numai prin prisma faptului că cea mai mare cantitate de cereale exportată din România trece pe acolo, de 10-12 milioane de tone pe an. Mai mult, cu o capacitate de depozitare de 300.000 de tone, compania a intrat în topul celor mai mari depozitari de pe piaţă, acolo unde se află marii traderi străini, precum COFCO şi Ameropa Grains.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO