Companii

Cesiro Sighisoara, 24 mil. euro din decoratiuni

24.10.2008, 20:34 145

Reprezentantii Cesiro au declarat ca cifra de afaceri a companiei pentru primul semestru al anului in curs a fost de aproximativ 11,6 milioane de euro, in crestere fata de aceeasi perioada a anului 2007 cu 11%. Compania a investit anul acesta pana la 500.000 de euro in tehnologie, din care 300.000 de euro pentru utilaje de leasing, comparativ cu 650.000 de euro investitii in utilaje si modernizari anul trecut.
"Livram in tari ca Germania, Franta, Italia, Olanda, Suedia, Cehia si Rusia, unul dintre cei mai importanti clienti ai nostri fiind concernul suedez IKEA", a declarat pentru ZF Transilvania Delia Ionescu, director economic al Cesiro. Livrarile intracomunitare si exporturile reprezinta 85% din cifra de afaceri a producatorului din Sighisoara, iar o parte din distributie este orientata si spre piata interna.
"Cererile au fost constante pe piata din Romania in ultimii ani, insa consideram ca eventuale cresteri pot sa apara numai in conditiile cresterii calitatii produselor noastre", a mai afirmat Delia Ionescu.
La nivel national produsele Cesiro sunt distribuite prin firma Cesiro House All SRL catre principalele lanturi de supermarketuri si catre clientii mai mici traditionali. Portofoliul Cesiro se compune in principal din cesti, farfurii, boluri si alte obiecte pentru decor.
Infiintata in 1957 sub numele de Combinatul de faianta si sticlarie din Sighisoara, firma a fost divizata in 1990 prin constituirea a trei societati comerciale: Cesiro, Stimet, Artfil, stragia de dezvoltare fiind cresterea continua a exporturilor. In ultimi 18 ani Cesiro a facut investitii in tehnologie estimate la aproximativ 15 milioane euro. In 1995 Cesiro s-a privatizat prin metoda MEBO, in prezent actionariatul fiind compus din 570 de persoane. In momentul de fata Cesiro are 1.400 de angajati. Principalii sai concurenti de pe piata externa provin din Spania, Italia, Turcia si China, iar pe piata interna concurentii companiei din sunt Mondial Lugoj, Ceramica Iasi si Sanex Cluj.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO