Companii

Cesiro Sighisoara vede afaceri de 18 mil. euro sustinut de un contract cu IKEA

05.01.2010, 23:13 240

Compania Cesiro din Sighisoara, judetul Mures, producator localde articole din faianta pentru menaj si unul dintre furnizoriiconcernului suedez IKEA, estimeaza ca va realiza in acest an ocifra de afaceri de aproximativ 18 mil. euro, in crestere cu circa12% fata de anul 2009.

Cesiro a incheiat anul trecut cu vanzari totale de aproximativ16 mil. euro, in scadere cu 22% fata de anul 2008.

"Stabilitatea cursului valutar in acest an va reprezenta pentrunoi un factor important in elaborarea bugetelor pentru 2010.Estimam o majorare a veniturilor fata de anul trecut, datorata inprincipal cresterii comenzilor pentru piata externa", a declaratDelia Iliescu, director economic in cadrul companiei Cesiro.

Ponderea vanzarilor catre IKEA reprezenta anul trecut 45% dintotalul cifrei de afaceri.

"Cresterea preturilor la combustibili si utilitati va duce lareducerea marjelor de profit, in conditiile in care pentru sectorulnostru de productie marjele sunt destul de mici", a spus DeliaIliescu. Potrivit reprezentantilor Cesiro, comenzile pentru IKEAsunt in crestere inca din a doua parte a anului trecut. Companiaexporta in Germania, Franta, Italia, Olanda, Spania, Cehia, Rusiasi Ungaria. Livrarile intracomunitare si exporturile ajungeau anultrecut la 80% din cifra de afaceri a producatorului dinSighisoara.

Compania produce in principal cesti, farfurii, boluri si alteobiecte pentru decor.

Cesiro avea la finele anului trecut 1.200 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO