Companii

CET Arad, aflat în insolvenţă, a fost vândut către AOT Energy

CET Arad, aflat în insolvenţă, a fost vândut către...

Autor: Roxana Rosu

21.03.2023, 10:35 508

CET Arad SA, firmă aflată în insolvenţă, a fost cumpărată de AOT Energy, cu sediul în Elveţia, potrivit Special Arad.

”Creditorii CET Arad SA s-au reunit într-o şedinţă, în 20 februarie, la sediul din Timişoara a Eurosmart – administratorul judiciar al CET Arad SA, unde au avut de stabilit ce se va întâmpla cu dreptul de creanţă a CET Arad SA asupra datoriilor pe care le are CET Hidrocarburi SA (centrala mică, din oraş)”, se arată în articolul citat.

Primăria Arad a anunţat că soldul datoriei CET Hidrocarburi SA faţă de CET Arad SA la data de 28.02.2023 a fost de 23.743.153,33 lei – debit principal şi 3.625.330,50 lei – penalităţi calculate până la data de 31.01.2023.

Potrivit Special Arad,  pe ordinea de zi a şedinţei creditorilor au fost supuse la vot, la solicitarea AOT Energy, două puncte care prevedeau scoaterea la licitaţie a creanţelor pe care le are CET Hidrocarburi pentru CET Arad SA. Primăria Arad s-a opus, dar decizia a trecut de vot, fiind nevoie de o majoritate relativă.

În prezent, singura activitate de la CET este desfăşurată de AOT Energy, care foloseşte (sub formă de închiriere) motoarele centralei.

CET Hidrocarburi SA Arad a devenit operatorul serviciului public de alimentare cu energie termică a municipiului Arad, ca urmare a divizării fostului operator, SC CET Arad SA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO