Companii

Cetăţenii străini deţin 0,3% din terenul agricol din România. Judeţele Timiş, Arad şi Constanţa sunt în topul preferinţelor. Alexandru Stănescu, deputat: Este foarte mică suprafaţa de teren deţinută de persoanele fizice străine şi sunt sigur că suprafeţele mari de teren agricol sunt trecute pe societăţi comerciale

Cetăţenii străini deţin 0,3% din terenul agricol din...

Autor: Florentina Niţu

01.09.2021, 19:15 295

Peste 21.000 de hectare  de teren agricol, adică o suprafaţă de 3.500 de ori mai mare decât ar putea avea noua sală polivalentă promisă din 2019 bucureştenilor, sunt deţinute de cetăţeni străini în România, arată datele furnizate pentru ZF de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI). Aceasta nu are date privind suprafeţele de teren agricol deţinute de persoane juridice.

În total, în România sunt 9,5 milioane de imo­bile şi 8,1 milioane de hectare cu categoria de folosinţă „teren agricol“, din care 25.063 de imobile sunt deţinute de cetăţeni străini, care au 0,3% din terenul agricol românesc, mai arată datele de la ANCPI   „Este foarte mică suprafaţa de teren deţinută de persoanele fizice străine şi sunt sigur că suprafeţele mari de teren agricol sunt trecute pe societăţi comerciale“, spune Alexandru Stănescu, deputat, fost preşedinte al Co­mi­siei pentru agricultură din Camera Depu­taţilor. El are şi afaceri alături de familie în pro­ducţia de cereale, în judeţele Călăraşi şi Ialomiţa.

Cetăţenii străini au suprafeţe importante de teren agricol în judeţele Timiş (3.034 hectare), Braşov (1.554 hectare), Arad (1.333 hectare) şi Constanţa (1.149 hectare). La polul opus, cele mai mici suprafeţe agricole pe care le au sunt în Bucureşti (7 hectare), Gorj (30 hectare) şi Vrancea (36 hectare), conform datelor ANCPI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO