Companii

Cezar Mereuţă: Pierderea exportului Oltchim depăşeşte ca importanţă problemele unei companii de stat cu performanţe proaste

Cezar Mereuţă: Pierderea exportului Oltchim...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

30.04.2013, 10:07 533

România trebuie să găsească un model de creare de finanţare pentru companiilor exportatoare mijlocii, mari şi foarte mari, trebuie să sprijine companiile care vor să îşi dezvolte exporturile şi pe alte pieţe şi trebuie să adopte legea holdingului, consideră profesor doctor Cezar Mereuţă.

„Trebuie sprijinit mediul de afaceri pentru ca unele companii româneşti să obţină statutul de companie transnaţională. Nu se poate ca după 23 de ani România să nu aibă nicio companie transnaţională în top 25 aferent anului 2011”, a declarat Cezar Mereuţă, membru de onoare al Consiliului Ştiinţific al Institutului de Prognoză Economică al Academiei Române.

Totodată el subliniază faptul că pierderea exporturilor Oltchim reprezintă o reală problemă.

”Pierderea exportului acestei companii depăşeşte ca importanţă cu mult problemele unei companii de stat cu performanţe proaste care trebuie să fie retehnologizată, privatizată. Dacă vreţi, depăşeşte şi problema celor 3.200 de oameni”, a mai spus el.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO