Companii

CFR a semnat contracte de reabilitare de gări şi căi ferate de peste 180 mil. euro

CFR a semnat contracte de reabilitare de gări şi căi ferate de peste 180 mil. euro

Foto: Octav ganea

Autor: Andreea Mioara Neferu

26.04.2012, 16:25 1249

CFR a semnat nouă contracte de reabilitare de gări şi căi ferate, cu o valoare totală de aproximativ 183,5 milioane de euro, din fonduri europene nerambursabile.

"După ce luna trecută am primit aprovarea de la Bruxelles pentru finanţare europeană în valoare de 900 de milioane de euro, avem toate premisele ca şi pentru calea ferată să începem să rambursăm bani de la Comisia Europeană", a declarat Alexandru Nazare, ministrul transporturilor.

Contractele semnate au fost cel de reabilitare al căii ferate Micăsasa-Coşlariu (36,6 kilometir), cu o valoare de 172 de milioane de euro, care ar urma să fie realizat de consorţiul Aktor-Arcada, modernizarea staţiilor Slatina şi Reşiţa pentru 7 milioane de euro de către consorţiul Daria Construct - Compania Construcţii Feroviare - Vest Construct, precum şi alte şase contracte pentru consultanţa şi supervizarea lucrărilor de modernizare a 15 staţii de cale ferată pentru 5,4 milioane de euro.

CFR a mai semnat până în prezent alte 6 contracte din fonduri europene cu o valoare de circa 746,1 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO