Companii

CFR dezminte că Gara de Nord ar fi în pericol de executare silită

CFR dezminte că Gara de Nord ar fi în pericol de executare silită

Autor: Andreea Neferu

18.10.2011, 15:13 174

CFR SA, compania din subordinea Ministerului Transporturilor care gestionează infrastructura feroviară din ţară, a anunţat că nu a primit nicio înştiinţare oficială despre un posibil sechestru pus pe clădirea Gării de Nord. Anunţul CFR SA vine la scurt timp după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora Gara de Nord este în pericol de executare silită din cauza datoriilor către furnizorii de energie electrică.

"Compania nu a primit nicio înştiinţare oficială despre un posibil sechestru pus pe clădirea Gării de Nord", potrivit unui comunicat remis de CFR SA.

Reprezentaţii companiei au mai spus că CFR SA face parte din categoria consumatorilor captivi, "ceea ce înseamnă că din considerente tehnice, economice sau de reglementare nu-şi poate alege furnizorul şi este obligată să achiziţioneze energie electrică la preţurile reglementare de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei". Cu toate acestea, atât CFR SA, cât şi Ministerul Transporturilor, au anunţat că vor găsi sursele financiare pentru plata datoriilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO