Companii

CFR Marfă, pierderi de şase ori mai mari în 2015. GFR, principalul concurent este pe profit

CFR Marfă, pierderi de şase ori mai mari în 2015. GFR,...

Autor: Mirabela Tiron

07.06.2016, 00:05 1157
Compania naţională CFR Marfă, cel mai mare transportator feroviar de marfă, a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 775 de milioane de lei (174 mil. euro), în scădere cu 15% faţă de anul anterior, şi pierderi de 159 de milioane de lei (36 mil. euro), de aproape şase ori mai mari faţă de 2014, potrivit calculelor ZF.
 
Oficialii companiei au transmis însă că transportatorul a avut EBITDA (profitul operaţional) pozitiv, de 27,5 mili­oane de lei (6 mil. euro). „CFR Marfă a transportat anul trecut 27,7 milioane de tone de marfă şi a avut 6.454 de salariaţi”, au spus reprezentanţii companiei. În aprilie anul acesta, la conducerea companiei a fost adus ca manager privat Mihuţ Crăciun, fost şef al Kandia şi Red Bull România şi consilier la Cancelaria Primului-Ministru pe probleme de economie şi transport din decembrie 2015. El vine la conducerea unei companii care a pierdut cotă de piaţă în faţa jucătorilor privaţi şi care nu avea o strategie clară de dezvoltare, provocarea fiind să transforme CFR Marfă într-o companie eficientă.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO