Companii

CFR Marfă reduce programul de lucru de la cinci la patru zile, salariile scad

Autor: Alexa Aurelia

23.05.2011, 17:02 176

Conducerea CFR Marfă a decis ca de luni să se treacă laprogramul de lucru de la cinci la patru zile, cu reducereacorespunzătoare a salariului angajaţilor, informează CNS "CartelAlfa", care anunţă că susţine protestul Federaţiei Mecanicilor deLocomotivă (FML), care s-a opus acestor măsuri, informeazăMediafax.

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa" consideră căaceastă măsură încalcă contractul de muncă valabil în cadrulCompaniei "CFR Marfă", hotărârea fiind luată fără acordulFederaţiei Mecanicilor de Locomotivă, sindicat reprezentativ, şifără respectarea prevederilor legale în vigoare.

"Reducerea programului de lucru de la cinci la patru zile,provoacă lucrătorilor o pierdere salarială de 20 la sută care seadaugă unei reduceri a veniturilor salariale de 30 la sută,stabilite anul trecut şi valabilă şi pentru anul 2011 şi vine pefondul reducerilor de personal. În prezent în cadul SocietăţiiNaţionale de Transport Feroviar de Marfă «CFR Marfă» SA are locconcedierea colectivă a 3.000 de angajaţi, dintre care 2.581 delucrători urmând să intre în şomaj, diferenţa de 419 având vârstade pensionare", se arată în comunicat.

CNS "Cartel Alfa", la care Federaţia Mecanicilor de Locomotivă(FML) este afiliată, consideră că această decizie, luată unilateralde conducerea Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă"CFR Marfă", este "dovada incompetenţei manageriale care înţelegecă reforma înseamnă doar concediere colectivă şi reduceresalarială".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO