Companii

CFR: Şase oferte pentru tronsonul frontieră-Curtici-Arad

Autor: Lidia Neagu

30.01.2011, 23:20 103

CFR SA a primit şase oferte în faza de precalificare pentrumodernizarea căii ferate pe tronsonul frontieră-Curtici-Arad,valoarea estimativă a contractului fiind de 1,17 miliarde lei, fărăTVA, a anunţat, vineri, administratorul infrastructuriiferoviare.

Astfel, au depus oferte consorţiile Condotte (Italia) - BalfourBeatty Rail (Germania) - Balfour Beatty Rail (Italia) - Ansaldo STS(Italia) - Selex Communications (Italia), Impresa Pizzarotti&C(Italia) - Construzioni Linee Ferroviarie (Italia) - Strukton Rail(Germania), Leonhard Weiss (Germania) - Colas Rail (Franţa) -Thales (Franţa), Alpine Bau (Austria) - FCC Construccion (Spania) -Wiebe (Austria), Astaldi (Italia) - Swietelsky (Austria) - Alstom(Franţa) - Euro Construct (România) - Dafora (România), precum şicompania OHL ZS (Cehia).

Comisia de evaluare va verifica şi analiza până la 21 februariedocumentele de calificare depuse.

Contractul va fi cofinanţat de Comisia Europeană (85%), prinFondul de Coeziune, şi de guvern (15%) cu fonduri de la bugetul destat şi vizează modernizarea liniei astfel încât trenurile decălători să poată circula cu viteza de 160 kilometri pe oră. Duratacontractului pentru execuţia lucrărilor de construcţii şiinstalaţii este de 36 de luni de la data atribuirii.

Tronsonul face parte din Coridorul de Transport IV Pan-European,care, în România, are traseulCurtici-Simeria-Braşov-Bucureşti-Constanţa.

În prezent, pe Coridorul IV se lucrează pe tronsoaneleCâmpina-Predeal şi Bucureşti-Constanţa, care urmează să fiefinalizte în vară, cu o întârziere de peste un an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO