Companii

CFR semnează contracte de 479 milioane de euro pentru modernizări de staţii şi reabilitări de căi ferate

CFR semnează contracte de 479 milioane de euro pentru modernizări de staţii şi reabilitări de căi ferate

Foto: Shutterstock

Autor: Andreea Neferu

08.02.2012, 11:36 1208

CFR SA a semnat ieri 6 contracte finanţate din fonduri europene nerambursabile, în valoare totală de 479 de milioane de euro.

Primul contract, în valoare de 248 milioane de euro, este cel de reabilitare a căii ferate Frontieră-Curtici-Arad, câştigător fiind consorţiul Alstom (Franţa) - Swietelsky (Austria) - Astaldi (Italia) - Euroconstruct Trading 98 (controlată de Dan Beşciu şi Sorin Vulpescu) - Dafora (Gheorghe Călburean). Cel de-al doilea contract, în valoare de 208 milioane de euro, vizează reabilitarea tronsonsului de cale ferată Sighişoara-Aţel şi a fost semnat cu firmele FCC Construccion (Spania) şi Alpine (Austria). Pentru cele două contracte, Comisia Europeană va asigura finanţarea în proporţie de 85%, restul banilor venind de la bugetul de stat.

De asemenea au mai fost semnate patru contracte pentru modernizarea staţiilor Zalău, Botoşani, Bistriţa şi Râmnicu Vâlcea, aproape 70% din finanţare urmând să vină de la Comisia Europeană, iar restul de la bugetul de stat.

Modernizarea staţiei de cale ferată Zalău, contract de 6,3 milioane de euro, a fost câştigată de asocierea Sociedad Anonima de Obras Y Servicios - Copasa - Labracom Construct Oradea, în timp ce modernizarea staţiei Bistriţa, în valoare de 8,5 milioane de euro, a fost câştigată de Copisa Constructora Piraneica - Puentes Y Calzadas Infraestructuras - 2 Invest. Pe de altă parte, modernizarea staţiei Botoşani va fi realizată de consorţiul Compania Construcţii Feroviare - Conplast - West Star - Construcţii Erbaşu pentru 3z,2 milioane de euro, în timp ce modernizarea gării Râmnicu Vâlcea va fi executată de Concefa Sibiu pentru 4,9 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO