Companii

Charles de Gaulle Plaza, una dintre "bornele" pieţei de birouri din Bucureşti, rămâne pe jumătate goală. Cine caută noii chiriaşi?

Charles de Gaulle Plaza, una dintre “bornele” pieţei de birouri din Bucureşti, rămâne pe jumătate goală. Cine caută noii chiriaşi?

Autor: Cristi Moga

08.10.2012, 12:43 4163

Clădirea de birouri Charles de Gaulle Plaza din Bucureşti, care la nivelul anului 2006 stabilea un nou record pe piaţa locală, fiind cumpărată de către germanii de la GLL Real Estate Partners pentru 80 mil. euro, va rămâne pe jumătate goală, ca urmare a plecării a doi dintre cei mai importanţi chiriaşi - băncile UniCredit Ţiriac Bank şi Raiffeisen.

UniCredit a eliberat deja 5.050 de metri pătraţi în clădirea situată la intrarea în parcul Herăstrău, în condiţiile în care banca şi-a construit un sediu nou în zona Pieţei Presei Libere, iar anul viitor austriecii de la Raiffeisen vor renunţa la operaţiunile ce se desfăşoară în prezent într-un spaţiu de 7.200 mp din Charles de Gaulle Plaza pentru a se muta în turnul Sky Tower şi o altă clădire mai mică din vecinătate.

În aceste condiţii, germanii au desemnat firma de consultanţă imobiliară The Advisers Knight Frank agent exclusiv pentru ocuparea spaţiilor rămase libere în imobilul cu o suprafaţă închiriabilă de 23.000 mp şi 17 etaje.

"Rata de neocupare în stocul de birouri de clasa A din Bucureşti a scăzut ca o consecinţă a cererii ridicate şi a stocului ce se contractă în fiecare zi. Acest lucru este vizibil în special în zona centrală, unde gradul de disponibilitate este în prezent sub 10%. Iar dacă ne referim la clădiri care beneficiază atât de specificaţii tehnice de clasa A cât şi de un transport comun bun, putem spune că la acest moment sunt foarte puţine clădiri care pot răspunde unor cereri de spaţii medii şi mari, de peste 3.000 de metri pătraţi", afirmă Horaţiu Florescu, preşedinte al firmei de consultanţă imobiliară The Advisers Knight Frank.

Charles de Gaulle Plaza este situată la una dintre ieşirile din staţia de metrou Aviatorilor, iar în prezent cel mai important chiriaş este operatorul de telefonie mobilă Vodafone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO