Companii

Chifle produse lângă Bucureşti ajung în restaurantele McDonald’s din Europa. Titan devine furnizorul european al gigantului fast-food

Chifle produse lângă Bucureşti ajung în restaurantele McDonald’s din Europa. Titan devine furnizorul european al gigantului fast-food

Autor: Cristina Roşca

28.12.2011, 12:07 1967

Titan, unul dintre cei mai mari jucători din industria de panificaţie, a devenit furnizorul de chifle al gigantului McDonald's în mai multe state europene. Astfel, Titan livrează în prezent în Grecia, Bulgaria, Macedonia şi România, şi poartă negocieri şi pentru alte state.

"În prezent 6% din business-ul nostru provine din contractele pe care le avem încheiate cu McDonald's", spune Violeta Niculae, directorul de marketing al Titan.

După primele nouă luni ale acestui an compania a înregistrat o cifra de afaceri de 63,2 milioane de euro, în creştere cu aproape 50% faţă de aceeaşi perioadă din 2010. Reprezentanţii companiei nu au făcut însă precizări în legătură cu factorii care au dus la creşterea businessului.

Dacă ritmul de creştere al businessului din primele nouă luni se menţine şi în ultima parte a anului, Titan Bucureşti va închide bilanţurile din 2011 cu o cifră de afaceri de 84,3 milioane de euro, potrivit estimărilor ZF.

La un business de circa 80 de mil. euro, contribuţia contractului cu McDonald's ajunge la aproape 5 milioane de euro.

Titan a deschis în luna octombrie a anului trecut o fabrică de chifle din localitatea Cernica, în apropierea capitalei. Fabrica are o capacitate de producţie de 275 de milioane de chifle de pe an şi a necesitat o investiţie de 16 mil. euro.

"În această fabrică producem chifle nu numai pentru McDonald's, ci şi pentru alţi clienţi. Nu este necesară extinderea capacităţii de producţie până în 2015".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO