Companii

Chimcomplex a bugetat investiţii de 591 mil. lei în 2022. O parte din bani va merge către tranziţia spre „verde“

Chimcomplex a bugetat investiţii de 591 mil. lei în...

Autor: Alina-Elena Vasiliu, Sorin Pâslaru

01.09.2022, 08:30 462

Chimcomplex (CRC), cel mai mare combinat de produse chimice din România, cu platforme indus­triale la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea, are în planificare mai multe proiecte de investiţii care au ca scop transfor­marea „verde“ a companiei.

Bugetul total de investiţii al companiei pentru întregul an 2022 este de 590,6 milioane de lei, potrivit informaţiilor transmise în vederea realizării anuarului ZF Cei mai mari jucători din economie – ediţia 2022.

O parte din bani va merge către finalizarea instalaţiei de cogenerare pe platforma industrială de la Râmnicu Vâlcea pentru producerea de energie electrică, abur şi apă caldă, finalizarea centralei termice de la Râmnicu Vâlcea pentru producţie de abur necesar instalaţiilor tehno­logice, modernizarea şi mărirea capa­cită­ţilor instalaţiei Propenoxid şi a instalaţiei Polioli Speciali şi retehno­lo­gizarea depozitelor de gaze liche­fiate şi de lichide inflamabile cu mă­rirea capacităţii de depozitare pentru materiile prime principale şi creşte­rea gradului de siguranţă în funcţio­nare. Chimcomplex a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 2,2 mld. lei, în creştere cu 91% faţă de anul precedent.

Profitul de 485 de milioane de lei a fost de peste cinci ori mai mare, iar numărul mediu de angajaţi s-a situat la 2.001, cu circa 20 mai mulţi faţă de 2021.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO