Companii

Chimcomplex are în plan mai multe proiecte pentru a face tranziţia către o activitate mai „verde“. Investiţiile ajung la aproape 600 de milioane de lei în 2022

Chimcomplex a încheiat primele şase luni cu un profit net de 166 mil. lei, în scădere cu 41,3% comparativ cu S1/2021, la afaceri de 1,2 mld. lei, plus 7%.

Chimcomplex a încheiat primele şase luni cu un profit net de 166 mil. lei, în scădere cu 41,3% comparativ cu S1/2021, la afaceri de 1,2 mld. lei, plus 7%.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

01.09.2022, 18:40 423

În august 2022, Chimcomplex, listată la Bursa de Valori Bucureşti, a anunţat închiderea temporară a activităţii de producţie în cadrul platformei Borzeşti pe o perioadă de 14 zile, începând cu 18 august 2022, din cauza preţurilor în creştere la energie electrică şi gaze naturale.

Chimcomplex (CRC), cel mai mare combinat de pro­duse chimice din România, cu platforme industriale la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea, are în planificare mai multe proiecte de investiţii care au ca scop transformarea „verde“ a companiei.

Este vorba despre finalizarea insta­la­ţiei de cogenerare pe platforma industrială de la Râmnicu Vâlcea pentru producerea de energie electrică, abur şi apă caldă, finalizarea centralei termice de la Râmnicu Vâlcea pentru producţie de abur necesar instalaţiilor tehnologice, modernizarea şi mărirea capacităţilor instalaţiei Propenoxid şi a instalaţiei Polioli Speciali şi retehnologizarea depozitelor de gaze lichefiate şi de lichide inflamabile cu mărirea capacităţii de depo­zitare pentru materiile prime principale şi creşterea gradului de siguranţă în funcţionare. Bugetul total de investiţii al companiei pentru întregul an 2022 este de 590,6 milioane de lei, potrivit informaţiilor transmise în vederea reali­zării anuarului ZF Cei mai mari jucători din economie - ediţia 2022.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO