Companii

Chimcomplex, principalul producător şi furnizor de substanţe chimice vitale din regiune, oferă 23 milioane lei pentru răscumpărarea a 1 milion de acţiuni proprii, reprezentând 0,32% din capitalul social

Chimcomplex, principalul producător şi furnizor de...

Autor: Roxana Rosu

11.11.2022, 15:05 553

Chimcomplex, principalul producător şi furnizor de substanţe chimice vitale din regiune, lansează o ofertă publică de cumpărare a 1 milion de acţiuni proprii, respectiv 0,32% din capitalul social, preţul total oferit fiind de circa 23 milioane lei.

Potrivit prospectului, valoarea nominală a unei acţiuni este de 1 leu, iar preţul de ofertă de 23,2 lei.

Intermediarul ofertei este Entinvest SA.

Cumpărarea acţiunilor a fost aprobată de acţionari şi are ca scop distribuirea lor ca pachete motivaţionale administratorilor şi managerilor.

Chimcomplex este controlată în proporţie de 85,1% de Ştefan Vuza prin intermediul CRC Alchemy Holding Amsterdam (85%), iar Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului deţine 8,95% din capitalul social, arată datele BVB.

CRC Alchemy Holding Amsterdam este deţinută de CRC Zeus Holding BV, deţinută la rândul ei de C.R.C Impex Chemicals Ploieşti, la care Ştefan Vuza deţine 91,3% din acţiuni, iar Serviciile Comerciale Române Piatra NEamţ restul de 8,6%.

Chimcomplex are un plan de investiţii de 2,4 miliarde de euro până în 2024, potrivit ultimelor date. În 2018, compania a preluat activele de la Oltchim, şi a devenit cel mai  mare exportator cu capital românesc.

Începând cu data de 17 ianuarie 2022 acţiunile Chimcomplex SA Borzesti sunt liber tranzacţionate la categoria Standard a Bursei de Valori Bucureşti, continuându-şi parcursul pe piaţa de capital început în 1996 pe Piaţa AeRO.

De la începutul anului acţiunile CHOB s-au depreciat cu 24,6%, pe un rulaj de 44 milioane de lei, compania ajungând la o capitalizare de 5,7 miliarde de lei.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO