Companii

China, în top 5 ţări de unde România importă fursecuri şi biscuiţi: în primele cinci luni, valoarea importurilor a fost de 2,3 mil. euro

China, în top 5 ţări de unde România importă...

Autor: Florentina Niţu

16.08.2021, 00:08 297

Deficitul de 2 miliarde de euro din comerţul agroalimentar este susţinut de comerţul cu fursecuri şi biscuiţi cu China, ţară din care produsele ajung în câteva săptămâni în România pe vapor.

În primele cinci luni din 2021, România a importat produse de morărit, de brutărie, de patiserie şi biscuiţi în valoare de 2,3 milioane de euro din China, fiind în primele cinci ţări importatoare. La polul opus, Thailanda se află printre primele cinci ţări în care România a exportat produse de morărit, în valoare de 850.000 de euro.

„Cel care deţine raftul e regele şi aduce marfă de unde vrea şi câtă vrea ca să atragă noi clienţi. Cred că din China aducem fursecuri“, spune Dinel Boromiz, co-fondator al Boromir, unul dintre cei mai mari producători din industria de morărit şi panificaţie.

Dragoş Frumosu adaugă că durata de transport a produselor din China în România este de două sau trei săptămâni pe vapor, astfel că produsele au un termen de valabilitate între o lună şi şase luni, ceea ce înseamnă că „folosesc mai mulţi aditivi alimentari“.

„Producătorii spun că E-urile folosite sunt recunoscute şi agreate la nivel global şi procentul utilizat este cel permis, dar nimeni nu spune care este cantitatea maximă sau procentul maxim pe care îl putem consuma zilnic de E-uri“, menţionează Dragoş Frumosu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO