Companii

Chinezii au investit 15 mil. euro într-o fabrică de cărămizi

Autor: Mirabela Tiron

11.04.2012, 00:03 142

Chinezii vor finaliza anul acesta o investiţie de 15 milioane de euro într-o fabrică de cărămizi din judeţul Constanţa, singura investiţie greenfield realizată în producţie de o firmă cu capital chinezesc pe piaţa locală, potrivit lui Sorin Vasilescu, directorul Departamentului de Investiţii Străine din Ministerul Economiei, prezent ieri în cadrul unei mese rotunde privind cooperarea româno-chineză.

Compania care dezvoltă această fabrică de cărămizi este Golden Way Development BV iar firma din România care se va ocupa de derularea investiţiei este Long Wall Brick. ZF nu a reuşit să îi contacteze pe reprezentanţii firmei. Fabrici de cărămizi pe piaţa locală mai au austriecii de la Wienerberger, Ceramica Iaşi şi Cemacon Zalău.

În România sunt circa 10.300 de firme cu capital chinezesc, cu un capital social vărsat de 390 de milioane de dolari. Printre companiile cu capital chinezesc se numără DHS Sport din Deva, care produce biciclete, Rich Sport, care asamblează scutere şi motorete şi China Town din Afumaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO