Companii

Chiriaşii nu se îngrămădesc pe Bulevardul Unirii. Spaţiul fostei reprezentanţe Daewoo, gol de peste trei ani, scos la licitaţie de către stat

Spaţiul fostei reprezentanţe Daewoo stă gol de câţiva ani, nici siglele brandului auto nefiind încă demontate de pe faţada clădirii

Spaţiul fostei reprezentanţe Daewoo stă gol de câţiva ani, nici siglele brandului auto nefiind încă demontate de pe faţada clădirii

Autor: Alina-Elena Vasiliu

16.02.2016, 07:00 2149

Un spaţiu de aproape o mie de metri pătraţi în care a funcţionat reprezentanţa Daewoo în Bu­cureşti, situat pe Bulevardul Unirii, lângă magazinul F64 (cel mai mare retailer de echipamente foto-video), este scos la licitaţie pentru închiriere de societatea Active Conexe, controlată de stat, chiria lunară solicitată fiind de 8.800 de euro pe lună.

Active Conexe, firmă cu activitate în domeniul dezvoltării şi promovării imobiliare, se află în portofoliul Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS).

„Mirajul“ Bulevardului Unirii nu a fost de ajuns să-i convingă pe investitori să deschidă un magazin într-o zonă centrală, iar spaţiul fostei reprezentanţe Daewoo stă gol de câţiva ani, nici siglele brandului auto nefiind încă demontate de pe faţada clădirii.

Întreaga suprafaţă scoasă la licitaţie cuprinde subsol, parter şi etaj (mezanin), iar contractul de în­chiriere pe care statul doreşte să-l atribuie are o du-rată de doi ani. Cal-culele ZF arată că preţul pe metru pă-trat este de aproape 9 euro lunar.

Reprezentanţii companiei Active Conexe nu au răspuns la solicitarea ZF privind spaţiul de la Bulevardul Unirii până la închiderea ediţiei.

Active Conexe a înregistrat, în 2014, o cifră de afaceri de aproxi-mativ 180.000 de lei, la un număr mediu de 17 angajaţi. De altfel, statul român, prin AAAS, este singurul acţionar, fondatori fiind o companie cu sediul în Olanda şi o alta cu sediul în Statele Unite ale Americii – Ford Ca­pital B. V., respectiv Ford Motor Com­pany.  În 2007, ame­ricanii de la Ford au preluat de la stat pachetul majoritar de acţiuni al Auto­mobile Cra­iova, care deţinea controlul uzinei de automobile Daewoo România. 

Odată cu cele 170 de milioane de lei primite de stat de la Ford, statul a primit şi societatea SC Active Conexe SA, având active evaluate în 2012 la 90 de milioane de lei şi un capital de operare de 30 de mili­oane de lei, potrivit unor informaţii ante­rioare pu­blicate de ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO