Companii

Chiriţoiu: Datele preliminare privind preţurile carburanţilor nu indică o încălcare a legii

Chiriţoiu: Datele preliminare privind preţurile carburanţilor nu indică o încălcare a legii

Autor: Dan Carol Adrian

11.01.2011, 12:05 40

Datele preliminare ale Consiliului Concurenţei nu arată căfirmele petroliere din România au încălcat legea în privinţacreşterii preţurilor la carburanţi, a declarat, marţi, într-oconferinţă de presă, preşedintele autorităţii, Bogdan Chiriţoiu,informează Mediafax Business.

"Nu pot spune că firmele astea (care comercializează carburanţiîn România - n.r.) sunt curate. Hoţul neprins e negustor cinsitit.Datele nu ne dau indicii de încălcare a legii. Trebuie să dovedimcă s-a creat o înţelegere pentru creşterea preţului. Ca să spunemnoi că s-a încălcat legea, trebuie să putem dovedi că oamenii ăştiaau avut o întâlnire, s-au înţeles cumva între ei", a afirmatChiriţoiu.

El a precizat că preţurile carburanţilor din România nu trebuieraportate la puterea de cumpărare, ci la cele din UniuneaEuropeană, structură din care România face parte.

"Opinia publică acceptă greu faptul că preţul fără taxe lacarburanţi trebuie să fie cam acelaşi ca în UE. De aceea este piaţăunică europeană. Bunurile trebuie să aibă acelaşi preţ în oricestat UE. Dacă piaţa UE merge bine, preţul nu are nicio legătură cuputerea de cumpărare. Ideea că pentru că suntem mai săraci trebuiesă avem preţuri mai mici e complet eronat", a continuatChiriţoiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO