Companii

Christian Rodseth, managing director Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson&Johnson: Cred că nu ne concentrăm destul pe responsabilitatea socială a întreprinderilor. De multe ori este ultimul lucru pe care cineva îl face, dar ar trebui să fie primul lucru

Conferinţa Coface Risc de Ţară 2019

Christian Rodseth, managing director Janssen...

Autor: Alexandra Cepăreanu

28.05.2019, 14:37 270

Responsabilitatea socială a întreprinderilor ar trebui să reprezinte o preocupare mai mare pentru oameni, deşi acest element este deseori ultimul lucru căruia i se dă importanţă, a spus Christian Rodseth, managing director Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson&Johnson.

„Cred că nu ne concentrăm destul pe responsabilitatea socială a întreprinderilor. De multe ori este ultimul lucru pe care cineva îl face, dar ar trebui să fie primul lucru pe care îl facem. Un impact direct pe care l-a avut compania pe care o reprezint a fost reducerea ruşinii privind condiţia de sănătate mentală. Acum un an a fost elaborat un studiu care arată că 90% dintre oameni spuneau că nu ar impăraţi o casă cu cineva care are o conditie de sănătate mentală. În ultimii 3 ani am lucrat insensiv pentru a ajuta oamenii să înţeleagă faptul că există tratament pentru schizofrenie şi nu trebuie să existe o ruşine în această privinţă”, a spus Christian Rodseth.

Alte declaraţii

Am avut conversaţii incredibile cu Ministrul Sănătăţii în jurul temelor importante pentru industrie şi pentru pacienţi. Una dintre ele a fost despre taxa clawback, care este impredictibilă şi se schimba în fiecare trimestru. Ceea ce am văzut pe parcursul anilor este că prin dialog lucrurile nu se schimbă imediat, dar se schimbă progresiv. Am fost surprinşi că în ultimii 4 ani, 370 de medicamente inovative au fost scoase de pe piaţă din cauza taxei de clawback, dar prin conversaţiile cu Ministrul Sănătăţii am făcut mari progrese privind anumite discuţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO