Companii

Christian von Albrichsfeld, Continental România: Investim tot mai mult în pregătirea angajaţilor pentru a ne concentra pe software

Christian von Albrichsfeld, head of country, Continental pentru România

Christian von Albrichsfeld, head of country, Continental pentru România

Autor: Bogdan Alecu

16.12.2021, 18:00 98

Cele mai multe noi locuri de muncă din cadrul Continental România vor merge către software, pe măsură ce electrificarea industriei auto va reduce numărul componentelor necesare.

Simplificarea adusă de trecerea la maşina electrică şi integrarea software reprezintă cele mai noi provocări pentru furnizorii de componente auto.

Spre exemplu, cheia de acces în maşină va dispărea în următorii ani, iar deblocarea automobilului şi pornirea motorului se vor realiza cu ajutorul telefoanelor inteligente. Astfel, procesul de producţie al cheii-telecomandă va dispărea, însă va rămâne componenta de software.

„Agilitatea este acum cheia industriei. Spre exemplu noi suntem lideri de piaţă pe segmentul cheilor auto, însă în câţiva ani acestea vor dispărea, iar noi deja lucrăm la la viitoarea generaţie de acces în maşină cu aju­torul unui smartphone. Complexitatea pro­ce­sului creşte exponenţial în acest caz“, ex­plică Ciprian Samfescu, head of engi­ne­ering în cadrul Continental România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO