Companii

Christina Meinl, moştenitoarea imperiului austriac Julius Meinl, care are o tradiţie de peste 150 de ani: Clasa de mijloc a consumatorilor de cafea este pe cale de dispariţie; oamenii vor produse premium

Christina Meinl, moştenitoarea imperiului austriac...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

18.02.2017, 10:53 1683

Christina Meinl este moştenitoarea imperiului austriac Julius Meinl, ajuns la a cincea generaţie, şi de şapte ani conduce departamentul de inovaţie şi digital marketing al grupului cu afaceri de 160 de milioane de euro. Ea călătoreşte în toată lumea, iar recent a venit la Bucureşti pentru a lansa una dintre cele mai noi inovaţii ale Julius Meinl pentru prepararea cafelei.

„Mulţi dintre prietenii mei spun că îmi curge cafea prin vene. Cafeaua face parte din viaţa noastră de familie şi iubesc cafeaua, altfel nu aş putea să lucrez în acest domeniu. Mă fascinează faptul că această licoare merge pe urmele vinului. Sunt atât de multe inovaţii în domeniu şi atât de multe moduri de a o degusta. Sunt cursuri unde oamenii învaţă cum să deguste cafeaua, exact cum se întâmplă şi în cazul vinului”, a povestit într-un interviu Christina Meinl, head of group innovations & digital marketing Julius Meinl, o afacere care are o istorie de peste 150 de ani.

În România, Julius Meinl este unul dintre cele mai puternice branduri de pe segmentul cafelei premium, fiind prezent în peste 2.300 de unităţi de cafenele, restaurante şi hoteluri, dar şi în câteva lanţuri de hipermarketuri. „România este o piaţă importantă pentru noi. Cred că există pasiune pentru cafea în România, avem mulţi clienţi fideli aici. De asemenea, echipa din România vine de fiecare dată cu idei inovative. În plus, echipa din România este de multe ori pionieră în implementarea inovaţiilor.” România a avut şi una dintre cele mai mari creşteri ale vânzărilor de la nivelul grupului, de 25% faţă de anul precedent.

Citiţi continuarea în Business Magazin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO