Companii

Christina Verchere, CEO al OMV Petrom: Scumpirile de acum arată cât de importantă este existenţa resursei locale. Avem planul pentru Marea Neagră, credem că statul român vrea acest proiect, dar este critic să luăm o decizie anul acesta

Christina Verchere, CEO al OMV Petrom: Nu ne mai aşteptăm la un lockdown, dar suntem pregătiţi pentru orice scenariu şi am arătat că putem funcţiona indiferent de condiţii. Ne uităm însă la nivelul inflaţiei. Este un aspect-cheie.

Christina Verchere, CEO al OMV Petrom: Nu ne mai aşteptăm la un lockdown, dar suntem pregătiţi pentru orice scenariu şi am arătat că putem funcţiona indiferent de condiţii. Ne uităm însă la nivelul inflaţiei. Este un aspect-cheie.

Autor: Roxana Petrescu

29.07.2021, 16:00 4093

l Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, unicul producător local de petrol şi gaze: Planul pentru dezvoltarea rezervelor de gaze din Marea Neagră este pregătit, singura piesă din puzzle care lipseşte fiind clarificarea legislaţiei offshore Decizia trebuie însă luată anul acesta, în contextul în care gazul este esenţial pentru tranziţia energetică a României.

„Gazul este cheie pentru tranziţia energetică a Româ­niei, dar este cru­cială clarificarea legii offshore anul acesta. Credem că statul şi România vor deblocarea acestui proiect, credem în acest proiect, mai ales în contextul în care este o investiţie logică pentru toate părţile“, a declarat directorul executiv al OMV Petrom.

La mijlocul lunii trecute, americanii de la ExxonMobil, implicaţi alături de OMV Petrom în proiectul Neptun Deep din Marea Neagră, au declarat că acordă un ragaz de 4 luni producătorului Romgaz pentru a veni cu o ofertă în vederea preluării participaţiei de 50% din blocul Neptun. Deja, proiectul a atras 1,5 miliarde de dolari, Romgaz urmând să intre în locul americanilor de la ExxonMobil, în cazul în care va exista o înţelegere între cele două părţi. Potrivit unor declaraţii anterioare ale managementului OMV Petrom, care va fi operatorul proiectului, dacă legislaţia offshore s-ar modifica azi, decizia finală de investiţii pentru blocul Neptun din Marea Neagră durează un an de zile, primele molecule de gaze urmând să iasă abia la patru ani după luarea deciziei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO