Companii

Chronos Trade Medical, furnizor de mănuşi de protecţie, ce va livra 1,75 mil. bucăţi către IGSU: În primele două săptămâni am livrat 200.000 de bucăţi, aduse din Anglia, Olanda şi Germania

Chronos Trade Medical, furnizor de mănuşi de...

Autor: Florentina Niţu

26.03.2020, 16:20 400

Chronos Trade Medical, furnizor de echipamente medicale şi produse farmaceutice, cu peste cinci ani de experienţă pe piaţă, a încheiat un acord cadru cu Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC) pentru a livra 1,75 de milioane de bucăţi de mănuşi cu manşetă medie şi lungă către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), cu care a semnat în prima fază un contract pentru 900.000 de bucăţi, cu termen de livrare de 90 de zile.

„În primele două săptămâni am livrat 200.000 de bucăţi de mănuşi de înaltă protecţie, sterile, categoria 3 - pentru protecţia contra chimicalelor şi microorganismelor, mănuşi speciale de protecţia virală. În 15 aprilie urmează să facem următoarea livrare, iar până la finalul lunii mai vom furniza volumul contractat. (...) Produsele au fost aduse de la producătorii Shield Scientific, BioClean şi Berner, din Anglia, Olanda şi Germania”, a spus pentru ZF Răzvan Călin, administratorul Chronos Trade Medical.

Chronos Trade Medical a încheiat un acord cadru în valoare de 9,8 milioane de lei cu ONAC pentru 1,75 de milioane de bucăţi de mănuşi cu manşetă medie şi lungă, realizate din nitril şi cloropiridină. Conform calculelor ZF, în medie, o mănuşă ar costa 5,6 lei.

Primul lot de echipamente de protecţie – mănuşi – a fost livrat la detaşamentul de pompieri Mizil, din cadrul IGSU, potrivit reprezentantului Chronos Trade Medical.

„În aprilie vom livra şi mănuşi extra lungi, de 400 mm, trecute prin apă alcalină ionizată. (...) Dacă se va prelungi starea de urgenţă, nevoia de echipamente de protecţie va duce la creşterea volumului cerut de ONAC de mănuşi de protecţie, iar producătorii ne-au asigurat că ne vor putea furniza în continuare”, a adăugat Răzvan Călin.

Compania Chronos Trade Medical SRL a avut o cifră de afaceri de 5,2 milioane de lei şi un profit net de 1,4 milioane de lei în 2018, ultimul an pentru care există date publice, conform datelor de la ministerul Finanţelor Publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO