Companii

Cifra de afaceri a Schneider Electric urca spre 44 de milioane de euro

15.04.2005, 19:20 68

Schneider Electric Romania, filiala locala a grupului francez specializat in echipamente pentru distributie electrica si automatizari industriale, si-a propus pentru acest an sa-si mentina ritmul anual de crestere a cifrei de afaceri la 25%, aproape dublu fata de cel al pietei de profil, potrivit estimarilor oficialilor companiei.

Astfel, gigantul francez are in plan o cifra de afaceri pe 2005 in jurul valorii de 44 milioane euro, pe fondul unui portofoliu variat de produse care se completeaza cu lansarea de game noi pentru a mari baza de clienti.

Filiala Schneider Electric din Romania are una dintre cele mai mari rate de crestere a cifrei de afaceri din Europa Centrala si de Est, sustinuta de cresterea impresionanta a economiei romanesti din ultimii ani si a investitiilor directe, afirma Jacques Francescato, director general al Schneider Electric Romania SRL.

"Sunt vizibile semnele de maturizare a pietei romanesti. Au crescut cererile de echipamente de calitate, conforme cu normele europene si tendinta este de a se folosi produse care presupun solutii tehnologice avansate", comenteaza directorul general al Schneider Electric Romania, Jacques Francescato.

Piata de echipamente si servicii energetice din Romania este estimata cu totul la aproximativ 500 - 550 milioane euro pe an, unde activeaza puternice grupuri internationale precum Siemens, ABB, General Electric, Alstom, Schneider Electric sau Moeller Electric, dar si jucatori locali.

Schneider Electric este unul dintre cei mai mari jucatori pe segmentele de echipamente electrice de medie si joasa tensiune. Compania este foarte bine pozitionata si in domeniul sistemelor de control industrial si automatizari.

In 2004, compania a inregistrat o crestere medie de 25% fata de cifra de afaceri din 2003, in valoare de 28,16 milioane euro. Profitul net al Schneider Electric Romania a fost in 2003 de trei milioane de euro.

Schneider Electric activeaza in Romania sub acest nume din 1993, dupa regruparea sub aceeasi umbrela a reprezentantelor Telemecanique si Merlin Gerin. Compania a trecut ulterior la o extindere a operatiunilor sale in Romania pentru a acoperi mai bine piata interna prin deschiderea de agentii teritoriale la Constanta, Iasi, Cluj, Brasov, Timisoara sau Craiova.

Compania franceza a aplicat in Romania modelul de afacere traditional prin colaborarea cu firme partener.

Schneider Romania are in portofoliu clienti mari industriali precum Arpechim Pitesti, Mittal Steel Galati, Michelin, companii energetice - Hidroelectrica, Termoelectrica, Electrica, lanturile de hipermarketuri Carrefour si Cora, clienti rezidentiali (imobilele de birouri "Charles de Gaulle" si "America House") sau hoteluri si companii din domeniul infrastructurii publice.

Pentru a se adapta comenzilor in crestere, compania franceza are planuri de investitii pentru dublarea suprafetelor de depozitare si de lansare de noi produse pentru completarea portofoliului propriu.

"Compania a lansat de curand doua game de produse noi care deja au fost incorporate in aplicatii importante din domeniul industrial sau in cel al constructiilor de cladiri", explica Francescato.

Pe plan global, grupul francez activeaza in peste 190 de unitati de productie si 130 de tari.

Schneider Electric a realizat in 2004 o cifra de afaceri de 10,4 miliarde euro, mai mare cu 18% fata de cea din 2003. adrian.mirsanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO