Companii

Cifra de afaceri a TCE Holding a crescut cu 10% anul trecut la 21 mil. euro

Afacerile TCE Holding au crescut anul trecut cu 10%, la 21 milioane euro

Octavian Radu, RTC

Autor: Cristina Cuncea - Mediafax

01.03.2012, 13:25 152

Compania TCE Holding, parte a grupului RTC, controlat de omul de afaceri Octavian Radu, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 21 milioane euro, cu 10% mai mare faţă de cea din 2010, pe fondul creşterii numărului de firme care şi-au externalizat serviciile de logistică şi transport.

La finele anului 2010 compania a avut afaceri de 19 milioane euro.

"Efectul pozitiv al crizei a fost şi încă va fi pentru o bună perioadă de timp accelerarea externalizării unor servicii printre care se numără şi cele logistice şi de transport. Externalizarea este rezultatul eforturilor manageriale de a limita costurile, dar, în acelaşi timp, de a păstra competivitatea companiilor. Pe acest fond piaţa de logistică şi transporturi a reuşit o crestere uşoară în 2011, însă externalizarea în România este încă departe de nivelurile pe care le întâlnim în Europa de Vest sau peste ocean", a declarat într-un comunicat Sorin Sofian, directorul executiv al TCE Holding.

El a adăugat că din analizele companiei privind piaţa autohtonă reiese că nivelul maxim al externalizării serviciilor de transport şi logistică este de aproximativ 30 de procente, în timp ce în Europa de Vest depăşeşte 70 de procente, iar în Statele Unite 90 de procente.

"În acest climat TCE Holding a reuşit în 2011 un traseu ascendent al businessului. Cifra de afaceri a holdingului a ajuns la 21 de milioane de euro, după ce în anul precedent businessul stagnase. Motoarele noastre de creştere au fost businessul internaţional, poşta, Servcom-ul - serviciul care se ocupă de merchandising şi de preluarea mărfii la mass-market sau TCE Logiplus, serviciul de werehousing", a arătat Sofian.

În 2012, TCE Holding se concentrează pe lărgirea bazei de clienţi din zona online care promite creşteri semnificative, prin serviciile de curierat clasic sau same day - cu livrare în 2-4 ore.

De asemenea, în acest an, compania îşi lărgeşte domeniul de activitate cu un business conex de arhivare şi distrugere securizate de documente.

"Intrăm cu această noua direcţie de business pe o piaţă bine reglementată la nivel european şi, parţial, şi în România. Piaţa este relativ vastă, este vorba spre exemplu de sistemul bancar sau de furnizorii de tichete de masă; o piaţă a cărei valoare poate ajunge la aproximativ 18 milioane de euro, doar pe distrugere securizată", a mai spus Sofian.

În acest an holdingul operează cu 45 puncte de lucru, cu 2 hub-uri principale, Bucureşti şi Braşov, şi câte un minihub în Bacău şi Cluj. La finele anului trecut TCE Holding avea aproximativ 1.100 de angajaţi.

TCE este rezultatul fuziunii dintre TCE Logistică şi compania de curierat Curiero. Compania are opt linii de afaceri, respectiv TCE Courier, TCE Same Day, TCE Cargo, TCE Post, TCE Spedition, TCE Warehouse, TCE Worldwide şi TCE Servcom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO