Companii

Cifre îmbucurătoare: producţiile medii la hectar pentru culturile de toamnă sunt la maximul ultimilor zece ani

Cifre îmbucurătoare: producţiile medii la hectar...

Autor: Florentina Niţu

28.07.2021, 09:00 1479

Culturile de toamnă, grâul, orzul sau rapiţa, au fost recoltate în proporţie de 60-90%, iar producţiile medii la hectar, din primele date, sunt cele mai bune din ultimii zece ani, potrivit datelor de la Ministerul Agriculturii. Producţia medie de grâu este de 5,4 tone/hectar, fiind recoltată peste jumătate din cultură. Astfel, dacă trendul se menţine, producţia totală ar trece de 11 milioane de tone, o cifră istorică.

În ceea ce priveşte cultura de orz, acesta a fost cules de pe 90% din suprafaţă, adică de pe 311.000 de hectare, şi producţia medie este de 5,6 tone/hectar. Aceasta ar fi cea mai mare producţie la hectar din 2010 până în prezent, după recordul de 4,4 tone/hectar obţinut în anul agricol 2018, cel mai bun an pentru agricultori, producţia totală de cereale ajungând la maximul istoric de peste 31 de milioane de tone, conform datelor statistice.

La nivel naţional, producţia medie de rapiţă este de 3 tone/hectar, de pe o suprafaţă recoltată de 322.000 de hectare, ceea ce înseamnă peste 70% din suprafaţa totală cultivată, potrivit datelor de la Ministerul Agriculturii. Cea mai mare producţie medie atinsă la rapiţă a fost de 2,8 tone/hectar în 2016, conform sursei citate anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO