Companii

Cifrele care dau fiori: revenirea cererii de gaze şi energie s-a făcut cu creşterea de cinci ori a preţului gazului şi cu triplarea energiei. Circa 20% din consumul de energie al României de ieri venea de peste graniţe, o defecţiune la sistemul de transport de gaze din Bulgaria punând, de asemenea, sub presiune alimentarea consumatorilor pe plan local

Cifrele care dau fiori: revenirea cererii de gaze şi...

Autor: Roxana Petrescu

07.11.2021, 09:03 14233

♦ Aceste situaţii regionale reprezintă factori de îngrijorare pentru România, ţara care în cea mai scumpă iarnă din istorie este dependentă de vecinii săi pentru a ţine becurile aprinse.Această dependenţă a României de resursele de energie şi gaze importante vine într-un context de scumpiri fără precedent, dar şi de scădere accentuată a producţiei interne pe fondul lipsei de investiţii din secor.

„Modificarea până la finalul anului a Legii Offshore este esenţială pentru extracţia gazului natural din proiectul Neptun Deep. În contextul unui declin abrupt al producţiei de gaze naturale domestice, considerăm că gazul din Marea Neagră este soluţia pentru asigurarea independenţei energetice a României“, spun, din nou, reprezentanţii OMV Petrom în raportul pentru al treilea trimestru prezentat săptămâna trecută la Bursă. Gazul din Marea Neagră stă blocat de aproape trei ani de zile în haos legislativ.

După primele 9 luni ale anului, producţia de petrol şi gaze a grupului OMV Petrom a scăzut cu 10%, strict pe partea de gaze minusul fiind de 11% pe fondul delinului natural.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO