Companii

Cinci fabrici din România produc curele şi pantofi pentru Calvin Klein şi Tommy Hilfiger. Cele două branduri premium sunt deţinute de grupul american PVH

Cinci fabrici din România produc curele şi pantofi...

Autor: Cristina Roşca

10.08.2022, 07:30 1338

Grupul american de modă PVH lucrează cu cinci fabrici din România, care produc curele şi pantofi sub mărcile grupului, dintre care cele mai importante sunt Calvin Klein şi Tommy Hilfiger.

Gigantul nu deţine producţie proprie pe plan local, având relaţii contractuale cu fabrici deţinute de antreprenori români sau de grupuri străine.

România este o piaţă relativ mică în ecosistemul de furnizori al gigantului PVH, care are în total 700 de fabrici partenere împărţite în diferite colţuri de lume. O bună parte din producţie, ca în cazul majorităţii mărcilor de modă, se realizează în Asia, în ţări precum Bangladesh şi Vietnam. Local, cei cinci furnizori, cu afaceri cumulate de 72 mil. lei anul trecut şi cu un total de 570 de salariaţi, sunt Minoronzoni SRL - Bergamo Sucursala Sibiu, Class Shoe SRL din Cluj, Comodi Prod din Bihor, Semplice Conf, tot din Bihor, şi Geronimo din Sibiu.

Despre unele dintre aceste firme nu există date, dat fiind că nu au nici site-uri de prezentare. Chiar şi în cazul unităţilor de producţie care au un website de prezentare, acesta este, de multă ori, unul elementar, fără prea multe detalii. Există şi excepţii.

„Firma Comodi a fost fondată în anul 1992 în Oradea. În această perioadă, de la înfiinţare şi până în prezent, Comodi a produs încălţăminte pentru numeroase branduri importante de pe piaţa mondială, cum ar fi Porsche Design, Tommy Hilfiger, Puma, Woolrich, Harmont & Blaine“, scrie pe site-ul propriu. Tommy Hilfiger este brandul PVH.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO