Cinci furnizori de energie, pe lista neagră a ANRE: Arelco Power, Energy Distribution Ser­vices, KDF Energy, Three Wings şi Alpiq Romindustries

Secțiune susținută de Medlife Logo

13 mar 2017 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Cele cinci companii care nu şi-au respectat obligaţiile de a furniza energie către clienţi sunt: Arelco Power, Energy Distribution Ser­vices, KDF Energy, Three Wings şi Alpiq Romindustries.
 
Autoritatea Naţională de Regle­mentare în dome­niul Energiei (ANRE) a publicat lista titularilor de licenţă care nu şi-au respectat obligaţiile din contractele încheiate pri­vind vânzarea cantităţilor de energie electrică tranzac­ţio­nate la începutul anului.
 
Companiile sunt Arelco Power, Energy Distribution Ser­vices, KDF Energy, Alpiq Romindustries şi Three Wings, spune ANRE, care va re­trage licen­ţele de furnizare de energie ale celor cinci com­panii.
 
Trei dintre traderi, respectiv Arelco Power, Alpiq Rom­in­dustries şi Energy Distribution Services, au îm­preună o cotă de aproape 6% din piaţa concurenţială, în pe­rioa­da ianuarie-noiembrie 2016, potrivit datelor ANRE.
 
Arelco Power a avut în 2015, ultimul an pentru care există date publice dispo­ni­bile, o cifră de afaceri de 724 de mi­lioane de lei, un profit net de 10 milioane de lei şi un nu­măr mediu de 22 de anga­jaţi. Compania este contro­lată, potrivit datelor de la Re­gistrul Comerţului, de Ro­bert Neagoe şi de un offshore cipriot – Robledo Invest­ments. Arelco Power se află în insolvenţă din a doua parte a lunii februarie.
 
KDF Energy este un business controlat de omul de afaceri George Brăiloiu, cel care a intrat în atenţia publicului în anul 2011, atunci când prin intermediul KDF Energy a cumpărat manuscrisele şi documentele personale ale filosofului Emil Cioran scoase la  licitaţie în Paris pentru suma de 405.000 de euro. Ulterior, întreaga colecţie a fost donată Bibliotecii Academiei.
 
La finalul lui 2016, KDF Energy, companie specializată în comerţul cu energie electrică, estima că va termina anul cu un business de 450 de milioane de lei, în contextul în care în 2015 firma a raportat afaceri de aproape 218 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Energy Distribution Services a obţinut licenţa ANRE în 2009.
 
Alpiq RomIndustries este unul dintre cei mai „gurmanzi“ cumpărători de energie.
 
 
 
 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.03.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
energie
, anre
, lista
, furnizori
, alpiq
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide