Companii

Cinci oferte pentru Electroputere Craiova

17.04.2007, 19:21 27

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a primit cinci oferte la privatizarea Electroputere Craiova, pana ieri, la termenul limita, din partea a trei companii din Romania si a unor firme din Arabia Saudita si SUA, a anuntat institutia.
Firmele romanesti interesate sa preia Electroputere sunt A5 Invest Caransebes, Grup Feroviar Roman Bucuresti si Vienna International Holding Bucuresti. Compania araba Al Arrab Contracting Company Limited a depus de asemenea o oferta, iar cea de-a cincea firma interesata de Electroputere este Peeker Atomic Energy System Inc Lakewood Colorado, din SUA, potrivit datelor furnizate de AVAS.
AVAS a anuntat, la 23 martie, ca a prelungit cu trei saptamani, pana la 16 aprilie, termenul limita de depunere a ofertelor pentru privatizarea Electroputere, la cererea unor potentiali investitori.
Institutia a scos la vanzare pachetul majoritar de actiuni la Electroputere pentru a sasea oara la 20 februarie.
Presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a declarat recent ca investitorul trebuie sa-si asume toate datoriile companiei, care se situeaza la un nivel apropiat de valorea activelor fabricii.
La finele anului trecut, compania din Craiova avea datorii de circa 51 mil. euro, din care 40 mil. euro catre bugetul de stat si furnizorii de utilitati, si 11 mil. euro catre banci, iar valoarea totala a activelor se situa sub nivelul datoriilor, la 30-40 mil. euro.
Potrivit AVAS, investitorii romani sunt obligati sa depuna odata cu ofertele finale o declaratie pe propria raspundere, in care sa se specifice toti creditorii bugetari si principalii furnizori de utilitati.
Totodata, acestia trebuie sa arate ca nu beneficiaza de inlesniri la plata obligatiilor catre furnizorii de resurse energetice si apa.
Electroputere Craiova are un capital social in valoare de 12,4 mil. lei si este una dintre cele mai mari companii din portofoliul AVAS. Compania a inregistrat anul trecut pierderi de 50,1 mil. lei, in crestere cu 41%, iar cifra de afaceri neta s-a diminuat cu 13%, la 156,5 mil. lei.
Firma are patru divizii de productie, respectiv Aparataj electric, Masini electrice rotative, Transformatoare de putere si Vehicule feroviare si urbane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO